Skip to content

Hyviä virustentorjuntaohjelmia

virus_318941282

Monien rakastaman Windows -käyttöjärjestelmän suurin ongelma on järjestelmän haavoittuvaisuus. Sitä mukaa kun käyttöjärjestelmän aukkoja paikataan, luovat ilkeämieliset hakkerit ja ohjelmoijat uusia viruksia tavoitteenaan kerätä käyttäjien tietoja tai jopa kaapata käyttöjärjestelmä täysin haltuunsa. Toisin kuin esimerkiksi ilmainen Linux, lisensoitu Windows-käyttöjärjestelmä ei ole turvallinen ilman erillistä virustorjuntaa. Onneksi markkinoilla on useita ilmaisia virustorjuntaohjelmia Windows-käyttäjille.

Avira Antivirus

Nopea, käyttäjäystävällinen ja tehokas. Näillä sanoin Avira kuvailee ilmaista virustorjuntaohjelmaansa. Kyseessä onkin kieltämättä on yksi markkinoiden parhaista ja ilmaisista tuotteista. Yli 400 miljoonaa tietokonetta ympäri maailman on suojattu Aviran toimesta, eikä ohjelmasta löydy juuri moitittavaa. Ilmaisversion satunnaiset mainosviestit toki ovat ärsyttäviä, mutta ilmaisia virustorjuntaohjelmia käyttäessä niiltä ei ole mahdollista välttyä. Avira on myös päivitettävissä Pro-versioon, joko kuukausi- tai vuosimaksulla.

Bitdefender Antivirus Free

Bitdefender tarjoaa myös tuotteestaan ilmaisen version. Bitdefenderin paras puoli on se, että virustorjunta tekee työnsä huomaamattomasti taustalla, eikä häiritse käyttäjää kun harvoin. Useat ilmaiset virustorjunnat ilmoittavat jatkuvasti torjumistaan uhista, kun Bitdefender sen sijaan tekee työnsä huomaamattomasti, kuten virustorjunnan kuuluukin.

AVG Antivirus

AVG Antivirus on ollut yksi arvostetuimpia virustorjuntaohjelmia jo vuosien ajan. AVG:n hyvä puoli on sen selkeä hallintapaneeli, jonka kautta asetuksien kohdalleen säätäminen käy varsin helposti. Ohjelman huono puoli on sen ärsyttävä tapa lähettää käyttäjälleen useita popup-ilmoituksia, oli kyse sitten uudesta tarjolla olevasta päivityksestä tai torjutusta uhasta. Onneksi ilmoituksien määrää on mahdollista hieman rajoittaa asetuksia muokkaamalla.