Skip to content

Internetin pelisivustot

games play_329959085

Internet on pullollaan yhteisöjä ja uutissivustoja, ja tarjontaa riittää myös pelien saralla. Tietokone- ja konsolipelaaminen on suositumpaa kuin koskaan aikaisemmin, joten myös peliarvosteluja ja keskusteluja on tarjolla entistä enemmän. Samassa suhteessa kun perinteiset kuukausittain ilmestyvät pelilehdet ovat menettäneet suosiotaan, ovat internetin pelisivustot kasvattaneet vierailijamääriään tasaisesti. Lisäksi myös Facebookin peliryhmät ovat pelaajien keskuudessa suosittuja paikkoja uutisten ja peliarvostelujen seuraamiseen.

Gamespot

Gamespot on video- ja tietokonepelien arvosteluihin, uutisiin ja previkoihin keskittyvä sivusto. Jo vuodesta 1996 toiminut Gamespot on yksi netin suosituimpia pelisivustoja, monet pelaajat tekevät ostopäätöksensä Gamespotin arvostelujen perusteella. Pelaajat luottavat hyvin Gamespotissa ilmestyviin arvosteluihin. Sivusto on voittanut myös useita alan palkintoja. Useat pelisivustot ovat saaneet kritiikkiä siitä, että pelejä julkaisevat firmat ovat vaikuttaneet niiden julkaisemiin arvosteluihin, kun Gamespot sen sijaan nauttii pelaajien luottamuksesta vuodesta toiseen.

IGN

IGN Entertaiment on myös huippusuosittu netin pelisivusto. Kuukausittain sivuilla vierailee IGN:n mukaan hurjat 31 miljoonaa kävijää! Sivusto ei ole vain yksi suurimmista pelisivuista, vaan pääsee netin top 200 listalle, mitä tulee sivuston kävijämääriin. IGN julkaisee uutisia ja previkoita peleihin liittyen, kuitenkin keskittyen pääasiassa arvosteluihin.

Metacritic

Metacritic keskittyy tietokone- sekä videopelien lisäksi myös musiikkiin, elokuviin ja televisiosarjoihin. Metacriticin erikoisuus on se, että sivusto kokoaa yhteen arvosteluja useista eri lähteistä, esittäen aina arvostelujen keskiarvot ja yhteenvedot. Kun arvosteluja kerätään useista eri lähteistä, on lopputulos aina ainoastaan yhtä uutissivustoa luotettavampi.