Skip to content

Lähetä puhelimesi korjaukseen

Puhelimet ovat nykyään niin tärkeitä kapistuksia, että niiden rikkoutuessa voi paniikki vallata mielen. Sen lisäksi että puhelin on tärkeä kommunikointiväline, se sisältää yleensä runsaasti tärkeitä tietoja ja erilaisia päivittäin tarvittavia sovelluksia. Puhelimen nopea korjaus on oleellista kaikille – myös heille, jotka käyttävät sitä hieman vähemmän.

Jos puhelimen takuuaika on vielä voimassa ja kyseessä on selkeä laitevika, puhelimen voi toimittaa takuukorjaukseen liikkeeseen, josta sen on ostanut. Valitettavasti kännykän hajoaminen johtuu usein vahingosta tai omasta huolimattomuudesta; esimerkiksi näytön rikkoutumiset tai kosteusvauriot ovat yleisiä. Älypuhelimet ovat herkkiä laitteita, eivätkä välttämättä kestä edes normaaleja suomalaisia sääolosuhteita. Puhelimen hajotessa syytä paniikkiin ei kuitenkaan ole, sillä puhelimet ovat korjattavissa.

Korjaaminen on uuden ostamista halvempaa ja ekologisempaa

Puhelimen rikkoutuessa monet ryntäävät ostamaan uuden, mutta tämä ei ole aina järkevin ratkaisu. Puhelimen korjaaminen tulee yleensä halvemmaksi ja se on myös ekologisempi ratkaisu. Korjaaminen on lisäksi yllättävänkin nopea ja kätevä ratkaisu. Kun puhelimen korjaus Helsinki -alueella tulee ajankohtaiseksi, asiantuntevia yrityksiä on onneksi tarjolla useitakin. Monet niistä sijaitsevat keskeisillä paikoilla keskustassa tai esimerkiksi kauppakeskusten yhteydessä, joten puhelin on helppo viedä liikkeeseen. Liikkeitä löytyy hyvin myös muilta isommilta paikkakunnilta. Toinen vaihtoehto on lähettää puhelin postitse korjattavaksi. Ennen puhelimen toimittamista korjaukseen vaaditaan muutamia toimenpiteitä. Ensinnäkin muista varmuuskopioida tietosi ja poistaa SIM-kortti. Poista myös matkapuhelimen kuori/suojakotelo ja panssarilasi. Jos lähetät kännykkäsi postitse, älä laita pakettiin lisävarusteita, joita ei tarvita.

Android- ja iPhone-puhelinten valmistelu korjausta varten

Muut tarvittavat toimenpiteet riippuvat käyttämästäsi puhelimesta ja ne kannattaa aina tarkistaa käyttämältäsi korjausyritykseltä. Tavallisesti Android-puhelimissa tulee kirjautua ulos Google-tililtä ja muistaa poistaa näytön lukituskoodi tai liittää se mukaan. IPhoneissa tulee poistaa salasana sekä ottaa ”Etsi iPhoneni” -toiminto pois käytöstä. Jos lähetät puhelimesi korjattavaksi postitse, pehmusta puhelin kuplamuovilla, pakkauslastuilla tai vaikkapa rutistetuilla sanomalehdillä. Pakkaa puhelin pehmusteineen pieneen, kestävään pahvilaatikkoon ja varmista, ettei puhelin pääse ”hölskymään” laatikossa. Pehmusteiden tulee pitää puhelin laatikossa tiukasti paikallaan. Sulje laatikko vahvalla, kestävällä teipillä, jotta laatikko ei pääse aukeamaan kuljetuksen aikana. Kotivakuutus korvaa tavallisesti hajonneen puhelimen korjaamisesta aiheutuvat kulut, mutta tämä ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys: esimerkiksi rikkoutumisen syy vaikuttaa korvattavuuteen.