Skip to content

Photoshop

photoshop_228128080

Kuvien käsittely on nykyään arkipäivää aina mainoskuvista henkilökohtaisiin albumikuviin saakka. On erittäin harvinaista, että mainoskuva tai edes hääkuvat päätyisivät printtiin saakka ilman pientä käsittelyä. Käsittelyn määrä vaihtelee toki suuresti riippuen kuvan tyylistä. Monet korjaavat lievästi pieleen mennyttä valotusta tai muuttavat kuviensa värisävyjä ennen sosiaaliseen mediaan lataamista.

Adobe Photoshop, joka tunnetaan nykyään myös lyhyemmin nimellä Photoshop, on markkinajohtaja digitaalisten kuvien käsittelyyn tarkoitetuissa ohjelmistoissa. Tästä ohjelmasta juontuu myös yleisesti tunnettu termi ”photoshoppaaminen”, jolla tarkoitetaan kuvankäsittelyä millä tahansa alustalla. Photoshop on saatavilla Microsoftin Windowsille sekä Mac Os X:lle. Ohjelma on mahdollista saada toimimaan myös muilla käyttöjärjestelmillä emulaattorien avulla.

Photoshopia pidetään yleisesti markkinoiden parhaana kuvankäsittelyohjelmana. Sille on tarjolla paljon kilpailijoita sekä ilmaisina että maksullisina versioina, mutta useimmat aloittelevat kuvankäsittelijät alkavat kuitenkin uransa digikuvien muokkauksen parissa juuri Photoshopin avulla. Photoshop tarjoaa jatkuvia parannuksia ohjelmaan päivitysten muodossa, joten käyttäjästä pidetään huolta.

Niin aloittelijat kuin edistyneemmätkin kuvanmuokkaajat voivat käyttää Photoshopia sen helppokäyttöisyyden ansiosta. Myös ammattilaiset hyötyvät ohjelman monipuolisista editointityökaluista, joiden tasolle kovin moni muu kuvankäsittelytyökalu ei ole vielä yltänyt. Photoshopilla voi nykyään muokata kuvien lisäksi myös korkealaatuisia animaatioita. Photoshopista on saatavilla eri versioita niin kuluttaja- kuin ammattilaiskäyttöön, joten käyttäjä saa itse valita tarpeisiinsa sopivan version.