Skip to content

Testaa seuraavat pelit

Internetissä on runsaasti erilaisia pelejä kokeiltavaksi. Osa peleistä on ilmaisia ja niiden pelaamisen voi aloittaa saman tien. Pelaaminen on tullut helpoksi laitteiden kehityksen myötä. Useiden pelien pelaaminen on jopa nautinnollisempaa tabletin tai älypuhelimen avulla kuin perinteisellä tietokoneella. Pienet, kannettavat laitteet on kehitetty huippuunsa ja monesti niiden iso näyttö tukee pelaamista.

Kannettavien laitteiden avulla pelaajalla on mahdollisuus sukeltaa pelimaailmaan melkein missä vain haluamaansa aikaan. Uusia pelejä kannattaa kokeilla rohkeasti, näin tulee löytäneeksi itselleen sopivimmat ja kiinnostavimmat pelikokemukset.

Pelaaminen toimii monella hyvänä rentoutumiskeinona kiireiden keskellä. Stressaavan työpäivän voi katkaista klikkaamalla itsensä pelisivustolle, työmatka sujuu mukavasti pelaten ja kotoa käsin voi osallistua vaikka pokeriturnaukseen. Pelimaailma on aina auki, pelaaja itse päättää mitä ja milloin pelaa. Nettipelien lisäksi on mahdollista pelata erilaisia konsolipelejä, joissa pelikokemukseen saa lisää potkua pelikoneen avulla. Kokeile ainakin seuraavia pelejä:

Heartstone


Blizzardin Hearstone korttipeliä on kehuttu eikä suotta. Peli on hienosti toteutettu eikä se sorru jäljittelemään muita pelejä. Heartstonen tarina on rakennettu alusta asti, vaikka World of Warcraftia pelanneille Heartstonissa on samaa tuttua tunnelmaa, mutta simppeleistä osista kasattu korttipeli on kuitenkin oma uniikki pläjäys. Se koostuu hirviö- ja loitsukorteista, joita lätkitään vuorotellen pöytään. Korteilleen ei kukaan voi mitään mutta niiden yhdistelmät ja luovat ratkaisut avautuvat hieman enemmin pelaillessa. Heartstonessa kannattaa siis kokeilla uudenlaisia ratkaisuja. Korteilla on erilaisia seuraamuksia ja ne on suunniteltu sen verran nokkelasti, ettei pelaajan tarvitse kauaa pohdiskella korttiin kätkeytyviä voimia. Eri hahmot ja niiden toiminnot jäävät helposti mieleen.

Hearstone on ilmaispeli, jossa on mahdollisuus ostaa lisätoimintoja. Tosin peli on suunniteltu sen verran hyvin että sen pelaaminen ja siinä menestyminen onnistuu myös ilman lisämaksuja. Tämä onkin yksi pelin parhaista puolista, sillä useissa ilmaispeleissä homma tyssää lisämaksuihin, joita ilman peliin ei pääse kunnolla sisään. Heartstonessa ei kyseistä ongelmaa ole vaan se toimii vallan mainiosti täysin ilmaisversiona.

Monelle ammattilaispelaajalle videopelit ovat muita pelejä tukevaa toimintaa ja erityisesti pokeriammattilainen Elky on kertonut olevansa Heartstonen ystävä. Korttien yhdistely, eri hahmoluokat ja uudenlaiset ratkaisut tukevat luovuutta ja kekseliäisyyttä, jota pokeriammattilaisetkin tarvitsevat. 

Rocket League


Rocket League on idealtaan melko yksinkertainen. Pelissä autot kisaavat jalkapallossa ja lähes kaikki keinot on sallittu. Voittaja on se, jonka joukkue saa eniten maaleja. Autot taas on varustettu raketein eli niillä on tavallista autoa huomattavasti enemmin toimintoja. Pelissä on puutteensa mutta se on loistavaa ajanvietettä.

Pelaaminen kannattaa aloittaa harjoittelutilassa, jossa voi testata miten pallo liikkuu auton kanssa, sillä alussa liikutteleminen voi tuntua holtittomalta hyppimiseltä mutta toiminnot oppii melko pian. Sen jälkeen voi siirtyä pelaamaan joko yksin tai joukkueessa. Pelissä ei ole lisätoimintoja, vaan se on melko yksinkertainen pallopeli. Rocket League on suunniteltu kuitenkin hyvin ja sen pelaaminen on hauskaa.

Pokemon pelit


Pokemon tuli tutuksi suomalaisille lastenohjelman kautta ja japanilaistuotantoa oleva sarja nousi suureen suosioon. Japanilaistyylinen hahmomaailma ja grafiikka kiehtovat lapsien lisäksi myös aikuisia ja Pokemon pelit ovat pysyneet koko 20 vuoden historiansa aikana melko samanlaisina, eikä teknologinen kehitys ole juuri puuttunut niiden ulkonäköön. Pokemonin parhaita puolia ovat sen lukuisat hahmot ja niiden erilaiset voimat, jotka pääsevät oikeuksiinsa peleissä. Uusimmissa Pokemon peleissä hahmot ja pelialusta ovat kokeneet muodonmuutoksen ja, vaikka niissä näkyy pelimaailman visuaalinen muutos, vanha tunnelma ja hahmojen väliset suhteet ovat kuitenkin edelleen tallella.

Starbound


Chucklefieldin valmistama seikkailupeli Starbound on pitkän kehittelyn tulos, se päivitetään tässä kuussa uudestaan ja odotettavissa on uusia osia.

Starbound on universumi-peli, jossa seikkaillaan planeetoilta toisille rinnakkaismaailmassa. Eri planeetat poikkeavat toisistaan, niillä asuu erirotuisia asukkaita ja ne ovat ilmastoltaan ja maastoltaan erilaisia. Toisilla planeetoilla asuu vihamielisiä kansalaisia kun taas toiset ovat ystävällisiä. Planeetat muodostuvat kylistä, luolastoista ja erilaisista elementeistä. Eri planeettojen kanssa voi käydä kauppaa ja rakentaa niille uusia rakennuksia.

Starboundissa valuuttana toimii pixeli ja pelissä on valtavasti erilaisia esineitä kuten vaatteita, työkaluja ja muita aineita. Pelaaja voi kerätä pixeleitä hirviöitä saalistamalla ja tutkimalla uusia alueita.