Skip to content

Vinkkejä netin uutissivustoihin

the gaurdian phone _409993927
dennizn / Shutterstock.com

Internet on nykyään ensisijaisen tärkeä markkina-alue eri yrityksille, organisaatioille, tai kenelle tahansa kuka haluaa saada näkyvyyttä tai myydä jotain tuotetta tai palvelua. Uutissivujen tarkoitus on likimain sama kuin sanomalehtien, mutta tieto tulee saada lyhyemmäksi kuin sanomalehdessä, sillä netissä ihmisillä ei ole aikaa tai halua lukea pitkiä artikkeleita. Tieto tulee paketoida lyhyeen ja napakkaan muotoon, ja kaiken lisäksi se täytyy saada mielenkiintoiseksi lukijoille kuvien, musiikin tai videoiden avulla.

Uutissivustojen tulee olla luotettavia ja puolueettomia tiedonlähteitä lukijoille. Tällaisia sivustoja ovat esimerkiksi kansainväliset, yleisiin uutisiin keskittyvät The Guardian ja Reuters, finanssialaan painottuva The Wall Street Journal sekä kotimaisista toimijoista Suomen Kuvalehti.

Brittiläinen The Guardian on toiminut uutislähteenä jo vuodesta 1821 saakka. Se on muovautunut työläislehdestä kansainväliseksi, luotettavaksi uutislähteeksi, joka julkaisee puolueettomia artikkeleita ja raportteja päivittäin niin nettiversiona kuin paperilehtenäkin.

Reuters on niin ikään brittiläinen uutistoimisto, jonka artikkeleita myydään, julkaistaan ja lainataan monien tahojen toimesta. Suomalaisista sanomalehdistä esimerkiksi Aamulehti julkaisee usein Reutersin tuottamia artikkeleita.

The Wall Street Journal on finanssialaan keskittyvä, arvostettu netti- ja sanomalehti. Se julkaistaan englanniksi kuutena päivänä viikossa kattaen kaikki tärkeimmät finanssimaailman tapahtumat.

Suomen Kuvalehti on viikoittainen sekä kotimaisia että ulkomaisia tapahtumia käsittelevä julkaisu. Suomen kielellä julkaistavaa lehteä pääsee lukemaan niin netissä kuin paperiversionakin.